4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Εισηγητής ήταν η βουλευτής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης

Εισηγήτρια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με μια πληθώρα διατάξεων (107 άρθρα για διάφορα θέματα) και μια σειρά ψηφοθηρικών τροπολογιών.
Το νομοσχέδιο στο πρώτο μέρος του αναφέρεται στο σύστημα διαχείρισης του μόνου αναπτυξιακού εργαλείου που διαθέτει η χώρα μετά από πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών, του νέου ΕΣΠΑ, που κατατέθηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς ακρόαση των φορέων και ουσιαστικά χωρίς συζήτηση στη Βουλή. Σε ένα εμφανές κλίμα πανικού η κυβέρνηση έφερε μια σειρά τροπολογιών της τελευταίας στιγμής χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί οι βουλευτές.
Τέτοιου είδους διαδικασίες δεν τιμούν το Κοινοβούλιο. Είναι ορατό πλέον ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι από τα τελευταία που αυτή η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή.

18.12.2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις