Επτανησίων Θέληση: Ερώτηση στον Περιφερειάρχη σχετικά με το επαρχιακό οδικό δίκτυο Κέρκυρας

ΑΝΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Επικεφαλής Παράταξης Κέρκυρα 16/12/2014
Περιφερειακός Σύμβουλος

ΠΡΟΣ

1. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Κο Θεόδωρο Γαλιατσάτο

2. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ι.Ν.

3. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Κύριε Περιφερειάρχα:

Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής μου επικοινωνίας με τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ι.Ν. όσο και με την χωρική αντιπεριφερειάρχη κα Πανδή επανέρχομαι με την παρούσα ερώτηση προκειμένου να καταθέσω εγγράφως το θέμα αλλά και να υπάρχει και έγγραφη απάντηση επ΄ αυτού
Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κέρκυρας και συγκεκριμένα από του Τζάβρου – Γιατροί – Σκριπερό – Τρουμπέτας – Χωρεπίσκοποι και συνέχεια γίνονται εμβαλλωματικές παρεμβάσεις (ταπητίδια) επί του οδοστρώματος, όπου υπάρχουν λακκούβες ή καθιζήσεις.
Από τις παρεμβάσεις αυτές έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω και εγγράφως τα καταθέτω.
1. Τα ταπητίδια στα σημεία που αρχίζουν και στα σημεία που τελειώνουν δημιουργούν σκαλοπάτι.
2. Μετά την παρέλευση ολίγων ημερών από την αποπεράτωση τους ήδη έχει ξεκολλήσει η άσφαλτος των ταπητιδιών ,ειδικά στην αρχή τους και στο τελείωμά τους και φαίνεται από κάτω η παλιά άσφαλτος. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι μεταξύ παλαιάς και διαβρωμένης νέας ασφάλτου σχηματίζεται λακκούβα.
3. Όπου έχει διαβρωθεί η νέα άσφαλτος, φαίνεται καθαρά ότι δεν έχει γίνει η σωστή προεργασία προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη συγκόλληση. Αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει σε ολόκληρο το ταπητίδιο, αλλά απλά η διάβρωση ξεκινάει στα σημεία που η επίστρωσή είναι ελάχιστα χιλιοστά.
4. Σε ολόκληρη την έκταση των νέων ταπητιδίων υπάρχει ανωμαλία της ασφάλτου με αποτέλεσμα να ακούγονται κραδασμοί στο τιμόνι και η οδήγηση να μην είναι ομαλή. Είναι σαφές ότι δεν έχει πατηθεί όσο θα έπρεπε ούτε τεχνικά έχει προσεχθεί η επιφάνεια του ταπητιδίου, προκειμένου να μην παρουσιάζει εξογκώματα ή λακούβες.
5. Σε πολλά σημεία υπάρχουν βαθιές ρηγματώσεις στην παλιά άσφαλτο και εκεί δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση, θεωρώντας προφανώς περιττή την επίστρωσή. Είναι όμως θέμα ελάχιστου χρόνου όπου και εκεί θα υπάρχει καθίζηση ή λακκούβα οπότε αυτό που μπορούμε τώρα να προλάβουμε με ελάχιστο κόστος θα γίνει μετά πολλαπλά μεγαλύτερο.
Μετά από τα παραπάνω παρακαλώ όπως άμεσα παρέμβετε προκειμένου να αποκατασταθούν τα ζητήματα και να μην παραληφτεί το έργο υπ΄ αυτές τις συνθήκες.
Βεβαίως θα πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα και το πάχος της ασφάλτου των ταπητιδίων, αλλά και την ποιότητα τεχνικής εκτέλεσης των παρεμβάσεων.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ
Τι πρόκειται να πράξετε για τα αναφερόμενα;;;
Όλα όσα σας ανέφερα τα γνωρίζατε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή τα πληροφορηθήκατε από το παρόν έγγραφο;
Παρακαλώ να έχω μια έγγραφη απάντηση και να υπάρξει άμεση πολιτική και διοικητική παρέμβαση.

Για την Επτανησίων Θέληση
Ο Επικεφαλής
Χρήστος Κ. Ανθης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις