Πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο της Μαρίας Σκιαδαρέση “Χάλκινο Γένος”

Η συγγραφέας και ιστορικός Μαρία Σκιαδαρέση παρουσίασε το καινούργιο της βιβλίο με τίτλο, “Χάλκινο Γένος” στο Βιβλιοπωλείο Κύβος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Ο ιδιοκτήτης του Βιβλιοπωλείου Παναγής Μοσχονάς πήρε πρώτος το λόγο και αφού ευχαρίστησε της συγγραφέας αλλά και την κα Νεοφύτου μίλησε για την στήριξη του βιβλιοπωλείου στους Κεφαλονίτες συγγραφείς σε μία προσπάθεια γνωριμίας τους με το Κεφαλονίτικο κοινό. Η εκπρόσωπος του Συνδέσμου καλωσόσιρσε και ευχαρίστησε την κα Σκιαδαρέση για την παρουσία της στο νησί ενώ τόνισε ότι το βιβλίο αποτελεί μία συνέχεια στις εκδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί από το Σύνδεσμο Φιλολόγων για τον Ριζοσπαστισμό. Συμπλήρωσε ότι το βιβλίο ήδη διδάσκεται σε δύο σχολεία του νησιού μας, το 3ο Γυμνάσιο από την κα Νεοφύτου και το 2ο Λύκειο από τον κ. Μανίκα.

Η συγγραφέας Μαρία Σκιαδαρέση κατάγεται από την Πύλαρο αλλά μένει στην Αθήνα, με τη σειρά της διάβασε τρία χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο της, με την ιστορία να ξετυλίγεται στο Ληξούρι και εξιστορεί τις περιπέτειες μίας φανταστικής, όπως είναι φυσικό, οικογένειας, της οικογένειας Κλάρι, καθώς πρόκειται για μυθιστόρημα και όχι για ιστορικό βιβλίο, το κοινό μαθαίνει για τους έρωτες, τα μίση, τα πάθη και την τραγική κατάληξη των μελών της οικογένειας μέσα από ιστορικά γεγονότα που ξεκινούν τον 13ο αιώνα και φτάνουν μέχρι το 2009. Το βιβλίο όπως τόνισε η κα Σκιδαρέση επικεντρώνεται στον 18ο αιώνα που η Κεφαλονιά πρωτοστάτησε με δύο γεγονότα, την επανάσταση του ’21 όπου οι Κεφαλονίτες έδωσαν δυναμικό παρών, και την Ένωση των Επτανήσων. Αυτό που μας άρεσε στο στο βιβλίο είναι το γεγονός ότι είναι γραμμένο στην Κεφαλονίτικη διάλεκτο.

Στη συνέχεια η καθηγήτρια κα Νεοφύτου προλόγισε το βιβλίο ενώ κατά διαστήματα η ίδια η συγγραφέας διάβασε τρία χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το μυθιστόρημα.

Ακούστε τι ειπώθηκε κατά την παρουσίαση

1-DSC08618 1-DSC08619 1-DSC08624 1-DSC08625 1-DSC08626 1-DSC08628 1-DSC08630 1-DSC08631 1-DSC08633 1-DSC08634 1-DSC08635 1-DSC08640

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις