5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Ανοιχτή συνάντηση διαλόγου με θέμα: “Τα προβλήματα των ΑμεΑ στο νομό και η εφαρμοζόμενη πολιτική”

Μετά από πρωτοβουλία της βουλευτή του νομού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση διαλόγου με θέμα : «Τα προβλήματα των ΑΜΕΑ στο νομό και η εφαρμοζόμενη πολιτική». Η εν λόγω εκδήλωση μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη για τρεις λόγους :
• Ο πρώτος λόγος είναι γιατί για πρώτη φορά βρέθηκαν σε μία κοινή αίθουσα όλοι οι σχετικοί φορείς, και συνομίλησαν ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές των ΑΜΕΑ στα νησιά μας.
• Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί έγινε μία καταγραφή προβλημάτων, καταγγελιών αλλά και λύσεων, όπως αυτά ακούστηκαν τόσο από τους ομιλητές όσο και από τους συμπολίτες μας, που τοποθετήθηκαν αμέσως μετά τις εισηγήσεις.
• Και ο τρίτος λόγος είναι γιατί τα εν λόγω προβλήματα έγιναν πλέον γνωστά και στην τοπική κοινωνία μας, η οποία ασφαλώς και θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένη.
Οι διευθυντές των Ειδικών Σχολείων Περατάτων και Φαρακλάτων, η κ. Φραγκισκάτου και ο κ. Μπαλτσαβιάς αντίστοιχα, οι δύο απ’ τους τέσσερις κεντρικούς ομιλητές, έδωσαν με ενάργεια την εικόνα που επικρατεί στην ειδική εκπαίδευση κατά την παρούσα χρονική συγκυρία. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΑΜΕΑ «Η Ελπίδα» και «Υπερίων», ο κ. Μακής και ο κ. Παρίσης αντίστοιχα που ήταν και αυτοί κεντρικοί ομιλητές, πέρασαν σε μία ανάλυση του νέου σχεδίου νόμου που προωθείται από τη συγκυβέρνηση, κατέθεσαν τις αντιπροτάσεις τους, ανέδειξαν τα σημεία που χρήζουν αλλαγών και μας ενημέρωσαν για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΚΕΦΙΑΠ.
Μετά τις κεντρικές ομιλίες ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν θεσμικοί φορείς, δημόσιοι λειτουργοί, εκπαιδευτικοί αλλά και πολίτες. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν συγκεκριμένες διαπιστώσεις αλλά και παρατηρήσεις, οι οποίες έχουν καταγραφεί και θα αποτελέσουν αντικείμενο διεκδίκησης το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την επόμενη συνάντηση. Γιατί αυτή η πρωτοβουλία ήταν το εφαλτήριο μιας προσπάθειας που δε θα σιγάσει αν δε δοθούν οριστικές λύσεις στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους και που το κράτος έχει την υποχρέωση να τους συμπεριφερθεί με ισοτιμία εάν θέλει να λέγεται σύγχρονο, δημοκρατικό και πολιτισμένο.

Αργοστόλι, 14/12/2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

amea amea2 amea3 amea4 parisiilias varouhas theopeftatoyafroditi afrodititheopeftatoymakis

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις