5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Ακόμα μία κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα καταγωγής τους

Μεταξύ των κρατών συμμετείχε και η Ελλάδα, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης επεστράφησαν συνολικά στη χώρα τους πενήντα επτά (57) πολίτες Νιγηρίας

Κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε την 10.12.2014, μέσω ειδικής πτήσης charter με προορισμό τη Νιγηρία, ενώ συμμετείχαν συνολικά οκτώ (8) κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ειδικότερα, στην κοινή επιχείρηση επιστροφής, συμμετείχαν αποστολές από την Ελλάδα, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Ελβετία.

Η Νορβηγία ανέλαβε την διοργάνωση της επιχείρησης και όρισε ως αεροδρόμιο επιβίβασης το αεροδρόμιο του Όσλο, με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο της Μαδρίτης, όπου επιβιβάστηκε η ελληνική αποστολή.

Συνολικά επιβιβάστηκαν προς επιστροφή με προορισμό τη Νιγηρία, πενήντα επτά (57) πολίτες Νιγηρίας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο σε έδαφος Schengen.

Η κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής των αλλοδαπών καλύφθηκε οικονομικά και υλοποιήθηκε με συντονιστή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό FRONTEX.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις