6 Δεκεμβρίου 2020, Κυριακή

Γιώργος Μεταξάς: Ο πλούτος του πολιτισμού μας

Τα μεγαλεία του πολιτισμού κινδυνεύουν να αλλοιωθούν στο πέρασμα του χρόνου σε μια ατμοσφαιρική ρύπανση χωρίς καμία συντήρηση. Τα αριστουργήματα του Φειδία και τόσα άλλα σπάνια Ελληνικά γλυπτά στερούνται ανάλογο σεβασμού που αποδίδεται σε άλλους σημαντικούς χώρους στο εξωτερικό, καθώς και βασικές ελλείψεις η ύπαρξη ενός χώρου όπου ο επισκέπτης θα μπορούσε να ενημερωθεί από ξεναγό.

Κατά την δικιά μου ταπεινή γνώμη στερούνται την αυτοτελή σημασία και αξία ως γλυπτά που τους αξίζει .
Τι ειρωνεία όμως αγαπητοί φίλοι ! ενώ οι αρχαιολόγοι αγωνιούν μέχρι να φέρουν στο φως της δημοσιότητα τα πλούσια ευρήματα του πολιτισμού μας κατόπιν τόσες πολυέξοδες ανασκαφές καταλήγουν τα περισσότερα σε σκοτεινά υπόγεια ξεχνώντας την ύπαρξή τους, αντί να αναδειχθούν προς ενημέρωση του πολίτη καθώς και να ελκύσουν τους επισκέπτες σε κάθε περιοχή που υπάρχουν αρχαιολογικά μνημεία, ασφαλώς αναφέρομαι στο στην περιοχή μας Ελειού Πρόννων .

Γ. Μεταξάς , επ/πρόεδρος

kolones a1 a2 4p

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις