Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε τη σύμφωνη γνώμη για υλοποίηση των έργων της Περιφέρειας

ΜΕ ΓΟΡΓΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος υπέγραψε τη σύμφωνη γνώμη για:
• την τροποποίηση σύμβασης του έργου «ΝΕΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»
• την τροποποίηση σύμβασης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ»
• το σχέδιο σύμβασης του έργου «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»
• τη δημοπράτηση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».

Ψήφισμα για τη μεταφορά του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών από την Κέρκυρα στην Αθήνα

Καταγγέλλουμε την απόφαση του υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης να ακυρώσουν την απόφαση για ίδρυση Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στην Κέρκυρα, το οποίο θα λειτουργούσε από το Επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία ελήφθη πριν από 6 χρόνια και ήταν απόλυτα συμβατή με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, την ιστορία, αλλά και την υποδομή που έχει η Κέρκυρα. Επιπλέον εντάσσονταν στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστήμιου και θα λειτουργούσε υποστηριχτικά και σε συνεργασία με τα άλλα υπάρχοντα Τμήματα και θα άνοιγε νέους ορίζοντες και προοπτικές για την Κέρκυρα και γενικότερα τα νησιά του Ιονίου.
Σημειώνουμε, ότι για άλλη μια φορά, πρωτοβουλίες περιφερειακές με σοβαρές προοπτικές οικονομικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ανάπτυξης τοπικών κοινωνιών, ακυρώνονται.
Η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθεί το εν λόγω Τμήμα στην Αθήνα, εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης εκπαιδευτικής πολιτικής, της συγκέντρωσης, συγχώνευσης και κατάργησης σχολείων και τμημάτων, κατάργησης εκπαιδευτικών δομών και εν τέλει της συρρίκνωσης της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Για την απόφαση αυτή δεν ευθύνεται μόνο ο Υπουργός Παιδείας, αλλά και οι τοπικές Πρυτανικές αρχές, που συνέβαλλαν με τη στάση τους.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Υπουργού παιδείας και τη δημιουργία του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τη λειτουργία αυτού το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και την ένταξή του στις εισαγωγικές εξετάσεις του 2015.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Περιφερειακό Συμβούλιο δε θα σταματήσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα θέμα, που το περιβάλλον στην Κέρκυρα είναι έτοιμο να το υποδεχτεί, έχοντας εξεύρει ήδη το χώρο στέγασης του Τμήματος και διαθέτοντας ένα από τα καλύτερα και πιο γνωστά στην Ευρώπη μουσεία Ασιατικής τέχνης.
Δεν ανεχόμαστε περαιτέρω υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που συμβάλλει σημαντικά στην πνευματική και πολιτιστική προοπτική της χώρας μας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ  ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Η άρνηση εκπαιδευτικών αδειών αποτελεί ακραία αυθαιρεσία για κάθε κρατούμενο που τη δικαιούται και δεν τη λαμβάνει.

 

Η άρνηση χορήγησης της εκπαιδευτικής άδειας στο Νίκο Ρωμανό φανερώνει ένα εκδικητικό πρόσωπο που δεν αντιπροσωπεύει και δεν αξίζει στην Ελληνική Δημοκρατία. Σε τι ωφελούν πρακτικές που παραπέμπουν σε αντεκδίκηση προς τον -επιτυχόντα  στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων μέσα στο κελί του – κρατούμενο Νίκο Ρωμανό?

 

Έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε νέους ανθρώπους από τη ζωή? Δεν υπάρχουν αναλώσιμοι άνθρωποι και περιττά δικαιώματα. Η παραβίαση των δικαιωμάτων κάποιων ανοίγει το δρόμο στην καταρράκωση του δίκαιου στο σύνολό του.

 

Σωφρονισμός δεν σημαίνει απόλυτη απομόνωση του ανθρώπου.

 

Η φυλάκιση και ο ποινικός εγκλεισμός, σε μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία, δεν πρέπει να αποτελεί χώρο επιβολής εκδικητικών ποινών, αλλά χώρο ουσιαστικού σωφρονισμού και επανένταξης.

 

Σήμερα ο Νίκος Ρωμανός αναγκάζεται να υπερασπίσει το δικαίωμά που του χορηγήθηκε, πραγματοποιώντας απεργία πείνας, η οποία ήδη θέτει σε άμεσο και σοβαρό  κίνδυνο την υγεία του, ή ακόμη και την ίδια του τη ζωή.

 

Η πολιτεία πρέπει να επιδείξει τόλμη και ανθρωπισμό, επαναχορηγώντας το δικαίωμά που του παρείχε και στη συνέχεια με τις πρακτικές αναίρεσε.

 

Είναι μεγάλο λάθος η δημοκρατία  να εκδικείται . Αντιθέτως, όταν τηρούνται ισότιμα οι νόμοι και τα δικαιώματα για όλους, η δημοκρατία ενισχύεται.

 

Ο Νίκος Ρωμανός έχει δικαίωμα, όπως και άλλοι συγκρατούμενοι του, να σπουδάσει, πάνω δε από όλα έχει δικαίωμα να υπερασπίσει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, ακόμη και μέσα στη φυλακή, να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις