Γ. Καλούδης: Η κατάληψη του Sian Giakomo δεν είναι μαγκιά είναι δειλία

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ SIAN GIACOMO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΙΑ,ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και ΒΕΒΗΛΩΣΗ
9-12-2014

Ο Νίκος Ρωμανός είναι ένα γενναίο παιδί. Είναι ακόμα παιδί. Το να κάνει ένα παιδί μία απεργία πείνας για να μπορεί να σπουδάσει είναι μία γενναία πράξη.
Είναι έκπτωση για τη χώρα να υπάρχει Πρωθυπουργός ο Σαμαράς που αγνοεί βασικό κανόνα των κοινωνικών και εγκληματολογικών επιστημών ότι η βία δημιουργεί βία. Είναι κρίμα να αγνοεί ότι o Νίκος Ρωμανός έχει το μεγάλο ελαφρυντικό που είδε τον φίλο του ανήλικο Αλέξη Γρηγορόπουλο να δολοφονείται και να ξεψυχάει στα χέρια του.
Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να σωθεί. Την ευθύνη όμως την έχει η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί βουλευτές και όχι ο Δήμος Κερκυραίων ούτε ο Λαός της Κέρκυρας.Η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν κατ΄επανάληψη και με προκλητικό τρόπο επέμβει στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, και να αφήσουν για τους κουτούς τα αντίθετα. Οι ίδιες οι Δικαστικές Ενώσεις τους έχουν καταγγείλει.
Τα παιδιά και η Νεολαία είναι υγιές να αμφισβητούν, να αντιδρούν και να επαναστατούν.
Είναι προφανές ότι τα παιδιά δεν ήξεραν την αξία και τον συμβολισμό του San Giacomo.Δεν είναι Κερκυραίοι, δεν γνωρίζουν τους συμβολισμούς. Τους ήξεραν όμως αυτός ή αυτοί που τους άνοιξαν τη πόρτα.
Η πόρτα του San Giacomo δεν παραβιάζεται. Χρειάζεται ένα τόνο δυναμίτη για να ανοίξει.
Το San Giacomo είναι ένα από τα 3 ομορφότερα κτίρια της Ελλάδας. Είναι το πρώτο Θέατρο στον νεοελληνικό πολιτισμό. Είναι το Δημαρχείο της Κέρκυρας. Είναι χώρος του λαού της Κέρκυρας, της πρωτογενούς αυθεντικής Λαικής εκπροσώπησης. Συμβολίζει το λαό της Κέρκυρας και όχι τη κυβέρνηση και το κράτος της Αθήνας.Είναι ένας ιερός χώρος. Έχει αναρτημένους πίνακες και αυθεντικές προσωπογραφίες ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, όπως του Ιωάννη Καποδίστρια, του Διονυσίου Σολωμού, όλων των Δημάρχων, και σημαντικών προσωπικοτήτων. Το χρέος του Δήμου είναι το 30% της αξίας των πινάκων.
Το κράτος της Αθήνας το συμβολίζουν κρατικά κτίρια και τα γραφεία των υπουργών και βουλευτών. Δεν είναι μαγκιά η κατάληψη του San
είναι δειλία. Μαγκιά θα ήταν να συγκρουστούν με τη κυβέρνηση και να προχωρήσουν σε κατάληψη κυβερνητικού κτιρίου η γραφείου κυβερνητικών βουλευτών και όχι σε ένα από τα 3 ομορφότερα κτίρια της Ελλάδας. Μαγκιά θα ήταν να κάνουν κατάληψη στη μισητή εφορία, στα γραφεία των υπουργών και βουλευτών «Κέρκυρας» Δένδια και Γκερέκου-Βοσκοπούλου, που είναι συνυπεύθυνοι που δεν λύθηκε το θέμα μόρφωσης του Ρωμανού.
Εντύπωση προκαλεί η άκρα του τάφου σιωπή των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού και η αδράνειά τους.
Αύριο επισκέπτεται τη Κέρκυρα μία παγκόσμιας εμβέλειας και αποδοχής προσωπικότητα: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Νέας Ρώμης, Κωνσταντινουπόλεως, κ.κ. Βαρθολομαίος.
Η τελετή αναγόρευσής του Πατριάρχη σε επίτιμο Δημότη Κερκυραίων πρέπει να γίνει στο Δημαρχείο, στο San Giacomo και όχι στην εξορία.
Ο λαλίστατος Αντιδήμαρχος κ.Ραιδεστινός που από τη πρώτη στιγμή ήταν μαζί με τα παιδιά στο Δημαρχείο και η Δημοτική Αρχή οφείλουν και πρέπει να πείσουν τα παιδιά να εγκαταλείψουν το San Giacomo σήμερα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις