Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Ανακοίνωση για τον Προϋπολογισμό (ανανέωση βίντεο)

Κατά του κρατικού προϋπολογισμού της λιτότητας και της φτώχιας του λαού τοποθετήθηκε χτες στην ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Τα κύρια χαρακτηριστικά του προτεινόμενου προϋπολογισμού είναι :
• Η περεταίρω μείωση των μισθών και συντάξεων
• Η επί πλέον απομείωση του κοινωνικού κράτους και των δαπανών υγείας και παιδείας.
• Η αύξηση της φοροεπιδρομής που έχει ήδη ληλατήσει το εισόδημα των νοικοκυριών.
• Η συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με άμεσες συνέπειες την επί πλέον καθυστέρηση της αποκατάστασης των υποδομών από τους σεισμούς
• Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου
Η βουλευτής στην τοποθέτησή της επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις που τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό του 2015 θα έχουν στα νησιά μας αναφέροντας την επιπλέον οικονομική και ψυχική επιβάρυνση, που πρέπει να υποστούν οι πολίτες λόγω της έλλειψης βασικών μεταφορών αλλά και της κατάργησης των βασικών υποδομών στα νησιά. Το κόστος για τους πολίτες με τους μειωμένους μισθούς και συντάξεις γίνεται δυσβάσταχτο σε με περίοδο που ναι μεν αυξάνεται ο αριθμός των επισκπετών στα νησιά μας, αλλά ανάλογα δεν αυξάνεται ο τζίρος και δεν μειώνεται η ανεργία. Με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς, όπως και των άλλων κερδοφόρων αεροδρομίων των Ιονίων, τα οποία συμβάλλουν κατά 27,5% στην οικονομία των νησιών, αφαιρείται κι αυτή η δυνατότητα να λειτουργήσουν οι μεταφορές προς όφελος της κοινωνίας.
Στην ομιλία της η βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση βλέπει μόνο νούμερα και ποοσοστά χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες των πολιτών που ολοένα και πιο πολύ σπρώχνονται στην εξαθλίωση και απελπισία. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, προτεραιότητα είναι οι ανάγκες της κοινωνίας, η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις