Με ανοιξιάτικο καιρό υποδεχόμαστε τον χειμώνα! – Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Τι και αν ο χειμώνας ημερολογιακά ξεκινά αύριο Δευτέρα που μπαίνει ο Δεκέμβρης, ο καιρός κάνει τα δικά του παιχνίδια. Αποτέλεσμα, σήμερα ο καιρός να είναι άκρως ανοιξιάτικος, αγγίζοντας μάλιστα κατά τόπους και τους 22 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της Κεφαλονιάς! Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι η ελάχιστη θερμοκρασία κατά της νυχτερινές ώρες, παρέμεινε σε ψηλά επίπεδα ακόμα και σε ορεινές περιοχές και κυμάνθηκε μεταξύ 16 και 18 βαθμών C. Το μετεωρολογικό  φαινόμενο αν και δεν είναι σπάνιο, οφείλεται στις θερμές αέριες μάζες που μεταφέρονται από την Αφρική λόγω των νοτιάδων που πνέουν τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και αύριο πρώτη ημερολογιακή μέρα του Δεκεμβρίου, ο καιρός θα θα είναι παρόμοιος με το σημερινό και θα υποδεχθούμε το χειμώνα με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες! Σε ότι αφορά τον καιρό των επόμενων ημερών, από Τετάρτη θα υπάρξει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, μιας και θα υποχωρήσουν σταδιακά οι νοτιάδες. Ασθενείς βροχές για αυτή την εβδομάδα δεν αναμένονται την Τρίτη και Τετάρτη και Παρασκευή, που είναι αρκετό  πιθανό να έχουμε φαινόμενα λασποβροχής.

Καλό χειμώνα σε όλους!

[Ανανέωση, 1 Δεκεμβρίου, 14:00] Σύμφωνα με έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο της ΕΜΥ, τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι από αύριο Τρίτη μέχρι το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός, με μια ανάπαυλα την Πέμπτη. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε φαινόμενα λασποβροχής μέχρι και την Τετάρτη, ενώ δεν αποκλείεται αύριο Τρίτη η Κεφαλονιά κατά τόπους να πληγεί από καταιγίδες γύρω στα μεσάνυχτα.  Από Τετάρτη σταδιακά θα εξασθενίσουν οι νοτιάδες και η θερμοκρασία θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Την Πέμπτη τα μετεωρολογικά στοιχεία δεν δείχνουν βροχές στην περιοχή μας, ενώ βροχοπτώσεις αναμένουμε Παρασκευή και Σάββατο.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις